Op NLP avontuur deel 1

Op naar Londen

Het is zover. Ik stap zo in het vliegtuig naar Londen voor mijn master practitioner in NLP. De komende dagen zit ik bij de All-Father van NLP: Richard Bandler die zijn training samen met John en Kathleen La Valle geeft, de papa en mama van de NLP familie. De komende tien dagen mag ik mij onderdompelen in alle kennis die zij over NLP bezitten. Een warm bad durf ik te zeggen, na de eerste opleiding die ik 1.5 jaar geleden bij Bandler heb gedaan. 

Richard Bandler mei 2017

John La Valle mei 2017

Kathleen La Valle mei 2017

Spanning en gemis

Spannend is het wel. Niet alleen omdat het een hele leerzame ervaring gaat zijn en je nooit helemaal weet wat je tegen gaat komen. Maar ook omdat ik mijn kleine lieve meisje, haar lieve papa en ons knuffel hondje de komende tien dagen niet ga zien. Gelukkig hebben we facetime, anders wist ik nu al dat we deze dagen niet zouden doorkomen.

Grijp je kans, pak die kennis

Natuurlijk snap ik dat niet iedereen een opleiding kiest bij een Engels opleidingsinstituut, laat staan ervoor naar Londen vliegt. Daarom heb ik besloten om jullie mee te nemen in mijn avontuur. Ik zal de komende dagen via mijn blog verslag doen van mijn ervaring. Leuk om te lezen, maar nog leuker om wat mee te doen. Helaas is het maken van opnames niet toegestaan. Je moet me dus volgen op mijn geschreven woord.

Een snelle studie: Wat is NLP?

Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) is een methode die je helpt te ontdekken en te begrijpen ‘hoe’ jij de dingen doet die je doet en hoe je deze (indien gewenst) kunt veranderen. Hoe reageer jij op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? Je raakt ervan bewust dat andere mensen anders denken en welk effect dat heeft op jouw gedrag en gevoel. NLP gaat vooral in op de vraag wat de oorsprong is van ons gedrag en hoe we dit, als ons gedrag niet meer effectief is, positief kunnen veranderen.

Neuro – Het zenuwstelstel waarmee ervaringen worden ontvangen en via de vijf zintuigen worden verwerkt.

Linguïstisch – Taal en non-verbale communicatiesystemen waarmee de zintuiglijke waarnemingen worden gecodeerd en georganiseerd en daardoor betekenis krijgen.

Programmeren – De vaardigheid om onze communicatie en zintuiglijke systemen zo te organiseren dat ze specifieke doelen en resultaten kunnen bereiken.

Maar waarom is het nou zo gaaf?

Door het gebruiken van de tools van NLP heb ik mezelf heel goed leren kennen. Voor die tijd “overkwamen” mij heel vaak dingen. Ik kwam als het ware steeds in dezelfde negatieve situaties en gaf alles om mij heen de schuld. Ik heb geleerd dat dingen mij niet (altijd) overkomen, maar dat het een reactie is op de keuzes die ik zelf maak en hoe ik er over denk. Ik heb dus zelf volledige verantwoordelijkheid en hoef die niet meer buiten mezelf te leggen. Daarnaast heeft het mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven. Zo kan ik volledig bewust aan mezelf en mijn toekomst en geluk bouwen. 

Ik zie uit naar een erg leuke en leerzame ervaring. Doe je met me mee? Volg mijn blog en schrijf je in voor het gratis online seminar introductie tot NLP 24 oktober om 19.30 uur.

Blog artikelen

Bee Charged heeft gewerkt met...